Saturday, December 13, 2014

Dalmatian Fritule

benodigde ingrediënten



2-3 eieren
0.5 liters yoghurt
3-4 eetlepels suiker
2 vanille suiker
300-500 gram bloem
 snufje zout 
 citroen smaak
bak poeder
rum of andere alcohol zoals vodka of cognac
raisins - rozijnen

In een schaal, breek de eieren, voeg de yoghurt, suiker, zout, vanille suiker, citroen smaak, rum, rozijnen en bak poeder toe en roer goed met een houten lepel.

Voeg bloem toe indien nodig en maak de deeg dikker dan voor pannenkoeken. Laat het 15 minuten staan.

In een pot verwarm je het vet tot 180 graden, zet een kopje water en een lepel ernaast. Met je linkse hand, pak het deeg en maak een vuist bovenop je hand, 
met een lepel pak het deeg op en doe het in het warme vet,


 frituur het tot je een gouden kleur hebt.
Leg de gefrituurde Fritule op keukenpapier, 
nog steeds warm besprinkel met suiker en klaar om te eten.



Smaakelijk !

No comments:

Post a Comment